Αλουμίνια Φακιολάς
ΦΑΚΙΟΛΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑKΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ

Γιατί αλουμίνιο;

1.

Το υλικό που θα επιλέξουμε να χρησιμοποιήσουμε για τα κουφώματα του σπιτιού μας, πρέπει να είναι αυτό που θα καταφέρει να καλύψει πλήρως τις κατασκευαστικές ανάγκες του χώρου μας, μα και τις αισθητικές. Το σπίτι μας, καθώς οι περισσότεροι εργασιακοί χώροι που θα σκεφτούμε να εξοπλίσουμε με κουφώματα αλουμινίου αποτελούν τους χώρους που περνάμε τις σημαντικότερες ώρες της ημέρας μας.

2.

Τα κουφώματα νέας γενιάς, είναι σχεδιασμένα και προσανατολισμένα στο να προσφέρουν πολύ υψηλά επίπεδα θερμομόνωσης, ηχομόνωσης, και στεγανότητας. Μπορούν και επιτυγχάνουν μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας, απομονώνοντας τις εσωτερικές συνθήκες του σπιτιού, από τις εξωτερικές. Έτσι, μένει ανεπηρέαστος ο χώρος από τις εξωτερικές θερμοκρασίες, χειμώνα-καλοκαίρι, και μειώνεται δραστικά η κατανάλωση ενέργειας για ψύξη ή θέρμανση. Ο συνδυασμός ενός θερμομονωτικού κουφώματος ,με έναν υαλοπίνακα υψηλής ενεργειακής απόδοσης, καθώς και η απόλυτη σφράγιση σε στεγανωτικά ελαστικά, δημιουργούν ένα αποτέλεσμα πολύ υψηλής θερμομόνωσης, στεγανότητας αλλά και ηχομείωσης.

3.

Το αλουμίνιο είναι ένα μέταλλο πιο ελαφρύ από τα άλλα μέταλλα , με πολύ υψηλές μηχανικές ιδιότητες. Ακόμα και σε ακραίες καιρικές συνθήκες δεν παραμορφώνεται και επιτρέπει κατασκευές πολύ μεγάλης ακρίβειας αλλά και πολύ μεγάλων διαστάσεων. Είναι ένα υλικό με πολύ μεγάλη αντοχή στον χρόνο και με μηδενικές ανάγκες συντήρησης. Ο συνδυασμός του, με μία αξιόπιστη βαφή, του δίνει απεριόριστη σχεδόν ζωή. Επίσης, σε περίπτωση φωτιάς, το αλουμίνιο έχει μεγαλύτερη αντοχή στις πολύ υψηλές θερμοκρασίες, δεν μεταδίδει την φωτιά, και στην περίπτωση που λιώσει δεν είναι τοξικά τα αέρια που εκλύονται.

4.

Τα κουφώματα αλουμινίου, αποτελούν μία επιλογή που μπορεί να διασφαλίσει το αίσθημα ασφάλειας του χώρου. Λόγω της στιβαρότητας τους, και σε συνδυασμό με ποικιλία αξιόπιστων μηχανισμών κλειδώματος, μπορούν να γίνουν κατασκευές πολύ υψηλής αντιδιαρρηκτικής κλάσης.

5.

Οι πολλές επιλογές που μπορούν να προσφέρουν τα κουφώματα αλουμινίου, είναι σίγουρο ότι θα καταφέρουν να καλύψουν όλες τις ανάγκες. Οι πολλές τυπολογίες κατασκευής, καθώς και η πληθώρα χρωμάτων και σχεδίων, μπορούν να αναβαθμίσουν το χώρο και να δώσουν την μορφή που θέλουμε και μας ταιριάζει.